Начин на приготвяне
Нарязаното на дребни парчета месо се задушава в олиото и малко вода.
След изваждането на месото в същата мазнина се задушават ситно нарязаните лук, моркови и целина. Прибавят се доматеното пюре, брашното, виното и подправките. Връща се и месото.
Ястието се залива с бульон или топла вода и се вари до омекването на месото, сваля се от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Коментари
продукти: 600 гр. шилешко месо, 4 моркова,
3-4 пиперки,3-4 картофа, 2 гл.лук,4-5 ск.
чесън, 5 с.л.олио, 1 ч.л.червен пипер, магданоз, мащерка или чубрица,
1 ч.ч.домати/настъргани/, сол на вкус.
Приготвяне: Нарежете месото на хапки.
Сложете го в тенджера под налягане и
покрийте със зеленчуците, нарязани на филийки. Прибавете чесъна, олиото, подправките, доматите и залейте с 1 ч.ч.топла вода. Затворете капака и варете на тих огън около 30 минути. Поднесете ястието топло, със ситно нарязан магданоз.