Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап по странджански

Агнешки кебап по странджански

тинтин
Новак
36821
Агнешки кебап по странджански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-5
"Доверете ни се, ние знаем как да приготвим вкусен кебап с агнешко месо"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг. от предната част
  • моркови - 50 гр. /1бр./
  • целина - 50 гр.
  • зелен лук - 5 връзки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер - млян
  • магданоз
  • олио - 100 мл.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на дребни парчета месо се задушава в олиото и малко вода.

След изваждането на месото в същата мазнина се задушават ситно нарязаните лук, моркови и целина. Прибавят се доматеното пюре, брашното, виното и подправките. Връща се и месото.

Ястието се залива с бульон или топла вода и се вари до омекването на месото, сваля се от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тин
Тин
Бърз кебап със зеленчуци
продукти: 600 гр. шилешко месо, 4 моркова,
3-4 пиперки,3-4 картофа, 2 гл.лук,4-5 ск.
чесън, 5 с.л.олио, 1 ч.л.червен пипер, магданоз, мащерка или чубрица,
1 ч.ч.домати/настъргани/, сол на вкус.
Приготвяне: Нарежете месото на хапки.
Сложете го в тенджера под налягане и
покрийте със зеленчуците, нарязани на филийки. Прибавете чесъна, олиото, подправките, доматите и залейте с 1 ч.ч.топла вода. Затворете капака и варете на тих огън около 30 минути. Поднесете ястието топло, със ситно нарязан магданоз.
08.05.2011 01:15
natlia
natlia
Искам рецепта за шилешко.
07.05.2011 09:26
2