Акула пане

10/04/2011
Илария
отИларияНовак1171203
"Хищните риби са най-вкусни! Това филе от акула пане е вкусното доказателство за това!"
  • Приготвяне190 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо205 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45 888
  • Преглеждания за месеца851
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • филе от акула - 800 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. типово
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 3 броя
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филетата от акула на парчета с дебелина около 2 см. Поръсете ги добре със сол и черен пипер и ги сложете в покрит съд в хладилника за 2 часа.

През това време пригответе паста за паниране "Пат-а-фри, като поставите 100 мл вода да заври. Добавете бирата, жълтъците, зехтина и брашното и бъркайте енергично.

Отделно разбийте белтъците на сняг с щипка сол на сняг. Когато сосът се охлади, прибавете внимателно белтъците. Готовата панировка се оставя за 1 час да престои.

Филетата от акула се потапят в панировката и се изпържват от двете страни в сгорещено олио.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 13
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ИД
ИД
01.11.2014 21:10
Наистина добра панировка
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв