Начин на приготвяне
Разбийте добре 2 яйца с чаша пудра захар, добавете олиото, амонячната сода и брашното – 350г (за средно твърдо тесто) Разделете тестото на 2 части, разточете ги на кори и ги опечете поотделно в намазнена тава до порозовяване.
Сложете прясното мляко да заври, добавете захарта и бъркайте, за да се разтвори. Разбийте 3 яйца с брашното и нишестето, размито на кашица с малко студена вода. Прибавете яйчената смес към млякото при непрекъснато бъркане.
Продължавайте да бъркате, докато кремът започне да „пука”. Свалете крема от огъня и ароматизирайте с ванилия. Бъркайте го, докато се охлади. В тавичка изсипете крема върху едната кора и покрийте с другата.
Поръсете с пудра захар и я нарежете на парчета.
Коментари