Бърза крем пита

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"На въпроса Едно или две парчета крем пита искате, повече от половината от анкетираните са отговорили Три"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч. пудра + малко за поръсване
  • олио - 2 с.л.
  • сода - ½ ч.л. амонячна
  • брашно - 350 г
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 5 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре 2 яйца с чаша пудра захар, добавете олиото, амонячната сода и брашното – 350г (за средно твърдо тесто) Разделете тестото на 2 части, разточете ги на кори и ги опечете поотделно в намазнена тава до порозовяване.

Сложете прясното мляко да заври, добавете захарта и бъркайте, за да се разтвори. Разбийте 3 яйца с брашното и нишестето, размито на кашица с малко студена вода. Прибавете яйчената смес към млякото при непрекъснато бъркане.

Продължавайте да бъркате, докато кремът започне да „пука”. Свалете крема от огъня и ароматизирайте с ванилия. Бъркайте го, докато се охлади. В тавичка изсипете крема върху едната кора и покрийте с другата.

Поръсете с пудра захар и я нарежете на парчета.

Рейтинг

4.4
58
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мария богданова
мария богданова
Любима крем пита от детството !
30.10.2013 21:15
2
Ели
Ели
В рецептата е с 2 кори, на снимката са много повече.
30.10.2013 20:32
4
по
по
аз правя 1пк кори бела всеки лист го навивам да се полу4и хармоника и редя в т6ава така вси4ките кори разтапям 1пк 125г кр масло и ги заливам пека ги до златисто след като изтинат ги заливам с захарен сироп и крем по избор жси4ко на око
21.10.2013 10:56
1
1
Дани
Дани
Писна ми вече от такива рецепти и най-вече дето снимките не отговарят на сладкиша, който се предлага.
17.08.2013 18:16
3
2
Мими
Мими
А каква е връзката на бързата крем пита със снимката?
13.06.2013 14:27
1
1
1
Покажи всички подкоментари