Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета със зелен фасул, лук и кренвирши

Гювечета със зелен фасул, лук и кренвирши

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Гювечета със зелен фасул, лук и кренвирши1 / 2
17/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 100 гр.
  • лук - 1 глава
  • кренвирши - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 30 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • чубрица
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът след като е измит се нарязва и сварява за около 15-20 мин.

Лукът се нарязва на дебели полумесеци, запържва се на тих огън в предварително загретите масло и олио, като се разбърква. Добавят се нарязаните на малки кубчета кренвирши, чубрицата, солта, задушения фасул. Разбърква се и се задушава още 2 - 3 мин. на силен огън.

Готовата смес се разпределя в гювечетата. Във всяко се оформя кладенче, в което се счупва по едно яйце. Поръсва се с черен пипер.

Пече се при температура 180-200 градуса, докато яйцето се забули. Поръсва се с настърган кашкавал.

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

l_dichevski
l_dichevski
Кулинарията е необятна и винаги може да се импровизира с много добър резултат.
19.01.2013 18:26