Италиански сос с карамелизирани домати

10/04/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо592
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Доматите се попарват с гореща вода, топват се в студена вода, обелват се и се режат на много ситни кубчета.

Маслото се смесва със зехтина и се загрява. В тази смес се запържва лукът до златисто. Добавя се захарта.

В момента, в който се появят мехури, се разбърква добре, поръсва се с червен пипер и се добавят доматите.

Готви се 25 минути на бавен огън, докато се сгъсти. Този сос е подходящ за печено пилешко месо и за студени пушени меса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар