Начин на приготвяне
Тиквата се сварява до омекване и се пасира. Настрана се оставят 5 супени лъжици от пюрето. Яйцето се смесва с омекналото масло и 50 грама от захарта. Добавя се сметаната и останалото тиквено пюре.
Добавя се брашното и бакпулверът. Замесва се тесто и се оставя за 1 час в хладилника. Разделя се на парченца и от всяко парченце се оформя топче с големината на орех.
Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 30 минути на 180 градуса.
Приготвя се сос, като останалото тиквено пюре се смесва с останалата захар и се вари на слаб огън при непрекъснато бъркане 15 минути.
Бисквитите се сервират, като се поливат със соса и се поръсват с пудра захар.