Леща в гърне

тинтин
Новак
27
662
2k
Леща в гърне
07/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви40 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
"Глиненото гърне има уникалното свойство да превръща всяко ястие в истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • леща - 300 гр.
  • лук - 4 главички
  • чесън - 3 бр. зелен
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената и добре измита леща се кисне 3 часа във вода. Изплаква се и се слага в пръстено гърне.

Долива се половин литър вода. Добавят се нарязаните на ситно главички лук, зеленият чесън на дребно, олиото и подправките - червен пипер, чубрица, сол.

Гърнето се слага в умерена фурна или на бавен огън.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: