Крем пита

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Крем пита1 / 3
26/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви30 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
"Тази крем пита има вкус като от едно време - точно толкова е апетитна, колкото изглежда"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете многолистното тесто на 2 равни части и ги изпечете в леко намазнена тавичка поотделно. За крема загрейте млякото със захарта до завиране, като отделите около 300 мл. Отделно разбийте жълтъците заедно с охладеното мляко, маслото и брашното.

Прибавете от горещото мляко по малко на няколко пъти към жълтъците. Темперирайте двете смеси и накрая прибавете яйчената към врящото мляко при непрекъснато бъркане. Когато кремът се сгъсти, ароматизирайте с ванилиите и махнете от огъня. Покрийте го с фолио и го охладете напълно.

Белтъците разбийте с щипка сол до пухкав сняг. Внимателно ги размесете с вече охладения крем. Изливаме цялата смес върху единия блат в тавичка и покрива добре с другия. Поръсваме с пудра захар. Крем питата се оставя да престои около 2 часа.

Рейтинг

5 10
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: