Пълнени тиквички с индийски привкус

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
18/01/2016
"В тази рецепта можете да усетите богатството на индийската кухня, която е известна с използването на много подправки и съчетаването на ароматите "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 142
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остъргваме тиквичките, нарязваме ги напречно по дължина, издълбаваме внимателно вътрешността, посоляваме и запържваме за кратко в масло, това убива дъха на сурова тиквичка и придава по опушен вкус.

Нарязваме лука на ситно и запържваме, прибавяме ориза и разбъркваме.

Сваляме от котлона и добавяме месото, солта, червения и черния пипер, кърито, кимиона, куркумата, кориандъра, нарязаните, магданоз и копър, нарязаните на дребно домати, разбъркваме и пълним тиквичките.

Редим ги в тавичка, заливаме с гореща вода и малко олио и печем на умерен огън 30 минути.

Поднасяме с кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар