Шу ала крем

ЕфросияЕфросияНовак301
01/04/2011
"Не може да му устоите, затова си запишете рецептата и се отдайте на сладки грехове "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 146
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите 5 продукта се приготвя варено тесто. В 1/2 л вряща вода се пуска пакетчето масло, щипка сол, оцетът и брашното на равномерна струя при непрекъснато и бързо бъркане с дървена лъжица. Когато тестото започне да се отделя от съда, го свалете от котлона, но не спирайте да бъркате, докато се охлади. Отново при непрестанно бъркане прибавете яйцата едно по едно.

От така приготвеното варено тесто се гребват топки с лъжица, потопена в мазнина, които се нареждат на разстояние една от друга в намазнена тава. Пекат се в умерена фурна, която не се отваря първите 20 минути, за да не спаднат.

Щом се изпекат, ги оставете 15-20 минути на отворена фурна (за да не спаднат). След като топките изстинат, отрежете капачета и ги напълнете с гъст ванилов крем. Покрийте ги с капачетата и ги полейте с разтопен на водна баня шоколад с масло.

За приготвяне на крема разбийте яйцата с млякото и сложете на горещ котлон. Добавете захарта, ванилиите и щом се сгорещи, изсипете и брашното. Кремът се бърка до сгъстяване.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Сияна Василева
Сияна Василева
22.02.2014 09:34
изглеждат страхотно и апетитно ще си ги направя! :)
1
0
жена
жена
09.09.2013 16:15
съгласна съм, че това са просто еклери. "Шу а ла крем" е един от любимите ми десерти и пълнежа е сметанов, а и обикновено се прави поливка с бял шоколад...
1
0
Ева
Ева
25.07.2013 09:47
Това са просто еклери!
Лина, ако сложите 50 гр. грис в половин литър мляко ще получите мляко с грис :)Просто няма да е крем.
1
1