Ароматни пилешки бутчета с картофи

Ефросия
Ефросия
Новак
01/04/2011
"Само ги погледнете...започнахте ли и вие да усещате аромата на вкусните пилешку бутчета и топящи се в устата картофки?"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 881
  • Преглеждания за месеца480
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се натриват добре с всички подправки и се накисват в бирата.

Докато се овкусяват, обелете картофчетата и ги подредете в тава, в която предварително сте разтопили половината от маслото. Върху картофите се подреждат пилешките бутчета.

Слагат се парченца от останалото масло, розмарина, по желание се поръсва с още от подправките.

Наливат се 1-2 ч.ч гореща вода и ястието се завива с фолио.

Пече за 35 минути в предварително загрята на 200 градуса, след което се маха фолиото и се запича още малко до лек загар.

Рейтинг

5 19
4 9
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Николина Панчева
вече ги приготвям
0
0
lliliana
lliliana
11.01.2013 18:49
Не е ли по добре в тавата да наредим наѝ напред пилешките бутчета и около тях картофите?
13
1
Minava6a
Minava6a
20.01.2015 21:07
Аз точно така ги готвя и са много вкусни
1
0