Марината за пилешки бутчета
30/03/2011

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отЕфросияДжедай301
"Тайната на ароматните и крехки пилешки бутчета е в маринатата, ето и една от изпитаните ни рецепти за овкусяване на пилешко месо "
- Приготвяне10 мин.
- Общо10 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
Необходими Съставки
- бира - 500 мл
- соев сос - 3 с.л. светъл
- сол - 3 щипки
- черен пипер - 3 щипки, смлян
- къри - на вкус
- лук - 1/2 глава, кромид
- розмарин - 1 стрък
Начин на приготвяне
В дълбок съд се смесват бирата и соевия сос.
Пилешките бутчета се овкусяват обилно със сол, черен пипер, къри и се потапят в маринатата.
Прибавят се нарязаният на едри парчета кромид и розмаринът.
Съдът се похлупва и се оставя в хладилника за 1/2 ч.подобни рецепти тук
Пилешките бутчета се овкусяват обилно със сол, черен пипер, къри и се потапят в маринатата.
Прибавят се нарязаният на едри парчета кромид и розмаринът.
Съдът се похлупва и се оставя в хладилника за 1/2 ч.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (1)

Здравейте,изпълних рецептата,но допълнително добавих и 1/2 кг. картофи---Значи в подмазана тава поставих около 1/2 кг едро нарязани картофи,леко поръсих със сол,след това добавих бутчетата и добавих около 200 мл от марината.Покрих тавата с фолио и пекох около 50 мин. на предварително загрята фурна на 220 градуса.След това махнах фолиото и пекох още около 30 мин. на 200 градуса с вентилатор,за да се изпари малко марината.Вечерята стана супер!
7
1