Питка с лимец и царевично брашно

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
521
959
472
25/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 641
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 пакетче, суха
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашната с маята и сипваме в средата киселото мляко, разбито със содата.

Добавяме яйцата, зехтина и солта и замесваме меко тесто.

Оставяме на топло да втаса за 1 час.

Оформяме на питка и поставяме в намаслена тавичка.

Украсяваме с орехите и оставяме покрито за 30 минути.

Печем на 180 градуса за 30-40 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар