Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с пилешки дробчета

Дроб сарма с пилешки дробчета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Дроб сарма с пилешки дробчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8
"Грабвайте дробчетата и започвайте за готвите, че обяд наближава, а всички обичаме дробсарма"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 500 гр.
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се задушават около 3 - 4 мин. в мазнина.

Отделно се задушават лукът и оризът докато стане прозрачен.

Оризът и дробчетата се изсипват в тавичка. Поръсват се с подправките. Сипва се 3 ч. ч. топла вода и ястието се пече.

Накрая се залива със заливката приготвена от разбърканите яйца, брашно и киселото мляко.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: