Котлети с лук и гъби

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
17/11/2010
"Не сте опитвали наистина сочни котлети, докато не опитате нашите котлети с лук и гъби, които направо се топят в устата "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 781
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 8 котлета
  • лук - 4 глави кромид
  • сметана - 250 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 250 г печурки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се начукват с дървено чукче и се овкусяват с черен пипер на вкус. След това месото се изпича на грил тиган.

Лукът се нарязва на шайби и се претрива леко с ръце за да се отделят лучените кръгчета едно от друго. В дълбок тиган се загрява олиото и се задушава лукът.

Гъбите се нарязват на ситно и се задушават с 1 с.л. олио и 2-3 с.л. вода. Когато омекнат се прибавя около 100 мл топла вода и се прибавя сметаната заедно с 1 с.л. брашно. Когато сосът заври се оставя да поври около 10 мин на слаб огън.

Поднесете парче месо със запържения лук, поляти със сметановия сос с гъби.

Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
22.99 лв.
Виж ››

Изключително елегантна и качествена бамбукова дъска за презентация. С нея може да подготвите продуктите за гответе или да ги поднесете на своите гости. Кръглата дъска е със слюдено покритие, което ѝ гарантира дълъг живот. Подарете си удобството в кухнята с нашата бамбукова дъска за презентация.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ema
Ema
02.04.2012 15:51
Много лук?! Но ще пробвам!
0
0