Броколи с шунка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Броколи с шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ако можехме всеки ден да си хапваме от тези броколи с шунка..."

Необходими продукти

  • броколи - 1 кг пресни или замразени
  • масло - 40 г
  • брашно - 50 г
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • прясно мляко - 1 литър
  • шунка - 300 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколито се измива и нарязва на розички, ако е прясно. В пакетите със замразеното броколи, то е леко бланширано и вече е на розички.

Потапя се за 15 минути в солена вода, после се прехвърля в чиста вода се сварява. Отцеждаме и потапяме за много кратко в ледена вода, за да спрем варенето и да запазим свежия зелен цвят.

В тиган с разтопяваме маслото, добавяме брашното и запържваме. Поръсваме с бульона и постепенно добавяме прясното мляко като бъркаме.

Нарязваме шунката и поставяме в соса. Поставяме розичките от броколито в чиния и поливаме със соса. За гарнитура е подходящ варен ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: