Рибен гювеч по бахамски

09/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган сипваме олиото и запържваме лука, добавяме гъбите, нарязани на парченца, и задушаваме.

Почистваме калкана от костите и кожата и запържваме в друг тиган за около 2-3 минути от всяка страна. Добавяме доматите със сока им, доматеното пюре, мащерката и лютивия сос.

Варим на среден огън, докато сосът се сгъсти. Смесваме го с гъбите и лука.

Сваряваме обелените и измити картофи в тенджера с вода. Отцеждаме и пасираме, като добавяме сметаната и маслото. Разбъркваме картофеното пюре, докато маслото и сметаната се смесят хубаво с картофите.

В глинен гювеч пресипваме продуктите от тигана и отгоре разпределяме картофеното пюре.

Поставяме гювеча в студена фурна и печем на 200 градуса, докато картофите придобият кафява коричка. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар