Рибен гювеч по бахамски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
504
959
469
09/12/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган сипваме олиото и запържваме лука, добавяме гъбите, нарязани на парченца, и задушаваме.

Почистваме калкана от костите и кожата и запържваме в друг тиган за около 2-3 минути от всяка страна. Добавяме доматите със сока им, доматеното пюре, мащерката и лютивия сос.

Варим на среден огън, докато сосът се сгъсти. Смесваме го с гъбите и лука.

Сваряваме обелените и измити картофи в тенджера с вода. Отцеждаме и пасираме, като добавяме сметаната и маслото. Разбъркваме картофеното пюре, докато маслото и сметаната се смесят хубаво с картофите.

В глинен гювеч пресипваме продуктите от тигана и отгоре разпределяме картофеното пюре.

Поставяме гювеча в студена фурна и печем на 200 градуса, докато картофите придобият кафява коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар