Плодов зефир

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
28/08/2016
"Признайте си - отдавна не бяхте опитвали нещо толкова освежаващо и вкусно!"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо904
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 кг. (може да се използват дюли, кайсии, круши и др.)
  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 2 к.ч.
  • ванилии - 1 пакетче
  • орехи - 1 к.ч., счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, белим и почистваме ябълките. Печем ги в предварително загрята на 200 градуса фурна до пълно омекване. След това ги пасираме и добавяме половината захар.

Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг и внимателно ги добавяме към плодовото пюре, като разбъркваме леко.

Готовия крем изсипваме в стъклени чаши и поръсваме с ореховите ядки.

Поднасяме го охладен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар