Бърза саламура за сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
338
412
50
883
Бърза саламура за сирене
26/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
"Сиренето по правило се съхранява най-добре в саламура, а тук ще научите как се приготвя най-бързата саламура за сирене"

Необходими Продукти

  • вода
  • сол - 200 г на 1 л вода
  • натриев бензоат - 1 г на 1 л вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се саламура от вода, солта и натриевия бензоат. Количеството на водата зависи от това на сиренето. С приготвената саламура се залива сиренето, като е важно да го покрие добре.

Добре е за саламурата да се използва преварена вода или изворна. След като се потопи в саламурата, сиренето трябва да се сложи на хладно място за 24 часа.

След това се подрежда в съдове, където ще се съхранява отново в саламура. При втория вид саламура се падат по 120 г сол на 1 л вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: