Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържолки на грил тиган

Пилешки пържолки на грил тиган

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Пилешки пържолки на грил тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Само да усетите аромата на тези Пилешки пържоли на грил тиган и веднага ще тичате до магазина за пармезан ! Той прави коричката им неустоима!"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 8 пържоли
  • пармезан - 50 настърган
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • за маринатата
  • вино - 1 в.ч. Розе
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • универсална подправка - 2 с.л. пикантина
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържолки се вадят да се отпуснат и много леко се начукват или се притискат с ръка към дъска. Поливат се с марината, приготвена от изброените продукти.

Те трябва да престоят с нея поне 2-3 часа, и то в хладилник. След това се изваждат и се отцеждат от соса. Пекат се в намазнен грилован тиган. Обърнете внимание, че всяка страна се пече около 3-4 минути, така че не трябва да оставяте месото дълго време на огъня.

Щом пържолките се изпекат от двете страни, веднаgа се поръсват с настърган пармезан и съдът, в който се намират, се покрива с похлупак. Готовото ястие се поднася с листенца от магданоз и копър.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: