Начин на приготвяне
Измийте месото, подсушете го добре, натрийте го със сместа от подправките и солта. Вържете го добре със здрав конец, за да получи по-добра форма при печенето.
Така приготвеното месо се слага се в подходяща тава заедно с 200 мл вода, покрива се със фолио и се пече на 180 градуса за 1 час и 20 минути открито, за да хване загар.
Готовото ароматно свинско печено се изважда от тавичката в подходяща чиния и се оставя да поизстине за 15 минути.
Сосът от тавичката се прецежда, добавя се виното и се оставя да заври. Нека да поври за 4 минути.
Конецът от месото се отстранява внимателно и се реже с остър нож на парчета с дебелина 1 сантиметър. Наредете в подходяща чиния, залейте с малка част от соса за украса и украсете с листенца мащерка.
Коментари