Начин на приготвяне
Изчистеният и добре измит спанак се отцежда и се нарязва на ситно. Мазнината се загрява в съд с дебело дъно и в нея се запържват за около минута ситно нарязаните и почистени от семето люти чушки, както и настърганият джинджифил.
Прибавя се куркумата и след няколко секунди се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Всичко се пържи за около десетина минути, като се бъркат непрекъснато. Щом картофите се запържат добре отвсякъде, се слага нарязаният спанак.
Съдът се покрива с капак и сместа се задушава на бавен огън около 15 минути. При нужда долейте малко вода. Когато зеленчуците поомекнат, се добавят солта и лимоновият сок. Всичко се изсипва в леко намазнена тавичка, поръсва се с настърган кашкавал и се пече до лек загар.
Коментари
Забележка: При изцеждането не се старайте да изкарате и последната капка суроватка, хубаво е да има известно количество влага.