Пилешки хапки на фурна

DanchetoDanchetoНовак
18/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 594
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1.2 кг
  • за маринатата
  • соев сос - 2 ч.л.
  • бульон - 1/2 кубче, пилешки
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • за панировката
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • корнфлейкс - 1/2 пакет
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се приготвя марината от натрoшения пилешки бульон, лимоновия сок, соевия сос и водата.

В нея се потапя нарязаното на хапки пилешко месо. След това съдът се запечатва с фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.

След това хапките се поизцеждат от маринатата и се потапят в разбито яйце, царевично брашно, пак в яйце и накрая в корнфлейкс.

Така оваляните хапки се подреждат в намаслена тава и се пекат в загрята фурна около 20 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар