Пухкав кекс със сладко и кисело мляко

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
343
292
16/10/2015
"Кексът задължително трябва да бъде пухкав, иначе срам за домакинята "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43 874
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете форма за кекс с малко масло. Разбийте размекнатото масло със захарта до получаването на гладка смес.

Добавете есенцията ванилия, разбъркате и добавете яйцата едно по едно. Прибавете брашното и киселото мляко.

Изсипете половината смес в намазнената форма, сипете с лъжичка сладкото и отгоре сипете оставащата смес. Запечете кекса за около 45 минути или докато стане готов.

Изпробвайте с клечка за зъби. Този кекс може да бъде поднесен с всякакво сладко, не е задължително да бъде от боровинки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар