Начин на приготвяне
Разтопете захарта с малко вода, както и мазнината отделно.
От продуктите замесваме средно тесто. Разточваме кора с дебелина половин сантиметър. Изрязваме меденки с различни форми. Пекат се в умерена фурна, а след като изстинат се топват или овалват в глазурите.
За да приготвите бялата глазура разбийте на сняг всички съставки. Част от белтъчната смес може да се боядиса в различни цветове. С нея се намазват меденките и се оставят да изсъхнат.
За шоколадовата глазура слагаме на котлона какаото, захарта и малко вода. Бъркаме докато се сгъсти. Добавяме 1 бучка масло и дръпваме от огъня. Бъркаме още малко, докато се поохлади. Меденките се намазват с помощта на четчица.
Докато меденките са още влажни поръсваме тези с бялата глазура с шоколадови пръчици, а другите с кокосови стърготини. Меденките са най-вкусни, когато са отлежали 2-3 дена.