Бьоф Строганов

EfrosiaEfrosia
Джедай
943
4k
10
15k
Бьоф Строганов
09/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
"Днес ще ви представим едно аристократично руско ястие станало любимо на хора от цял свят. Приготвя се лесно и е уникално вкусно от 19 век насам"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на жулиени. Поръсете с брашното и пипера, разбъркайте и оставете така да престои.

След това в тиган с разтопено масло запържваме месото до златисто от всички страни, като се слага на порции, за да не се отдели течността от месото, а да се запържи добре.

Извадете месото в чиния, а в мазнината запържете лука и гъбите - отново до златисто. Залейте с виното и оставете да се изпари, като разбърквате често.

Добавете доматения сос и бъркайте до сгъстяване. Върнете месото при останалите продукти и посолете. Залейте ястието със сметаната и разбъркайте отново добре.

След това го свалете от котлона и го поръсете със зелени подправки. Снемаме от огъня и поръсваме със свежи подправки. Бьоф Строганов се сервира обикновено с гарнитура от варен ориз.

Рейтинг

5 16
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: