Сладкиш с грозде

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
04/11/2010
"Трудно ще намерите по-вкусен сладкиш с грозде - опитайте и ще се уверите и сами"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 936
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 броя, разделени жълтък от белтък
  • мазнина - 100 г краве масло
  • захар - 200 г пудра
  • брашно - 250 г
  • грозде - 100 г гроздови зърна, без семки
  • орехи - 100 г смлени
  • захар - 150 г пудра
  • ванилия - 1 пакетче
  • щипка сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с 50 г пудра захар, а маслото се загрява да се разтопи. В средата на брашнената купчинка правите кладенче, в което изливате разтопеното масло и наръсвате щипка сол. Прибавяте жълтъците и от продуктите се замесва тесто, като постепенно се събира на топка.

Фурната трябва да се загрее до 250 градуса. Разстилате тестото във форма за торта или кръгла тавичка, като покривате дъното, краищата се изтеглят нагоре, за да покрият част от околния ръб. Слагате да се запече, а през това време разбивате двата белтъка на сняг със 150 г пудра захар. Към снежните белтъци накрая добавяте смлените орехи и една ванилия.

След като тестото порозовее се изважда и отгоре се нареждат гроздовите зърна. Поливате с белтък и леко, с обратната страна на лъжицата заравнявате. Десертът се връща отново в печката за около 10 минути, колкото да стегне белтъкът и да хване розова коричка.

Поднесете гроздовия сладкиш охладен.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня
Ваня
27.09.2013 09:50
До Ели: скъпа краво, научи се да четеш, още в първото изречение е написано смесва се брашното с 50гр пудра захар, останалите 150 с белтъците, 50+150=200. капиш?
0
3
Ели
Ели
19.09.2013 15:44
В необходимите продукти първо имаме 200г пудра захар, след това- 150г, която слагаме в белтъците. Къде обаче използваме 200г пудра захар. Поръсваме или слагаме в тестото с жълтъците?
0
0
Отзив
Отзив
24.06.2013 10:30
Снимката пак е различна от рецептата!
0
0