Начин на приготвяне
Маслото се оставя да омекне на стайна температура, разбива се и се добавя захарта. Сместа се разбива до кремообразно състояние. Добавят се две цели яйца и два жълтъка един по един при непрестанно бъркане.
Добавя се брашното и се разбърква с вилица.
Касисът се измива, подсушава се в гевгир и се оставя да се отцеди върху салфетки. След това се добавя в тестото, като се разбърква много внимателно.
Във форма за кекс се излива тестото и се заглажда отгоре. Оставя се в хладилника за 2 часа.
Ябълките се обелват, разрязват се на половинки, сърцевината се маха и всяка половинка се реже на две. Четвъртинките ябълки се пускат в тестото и кексът се пече 1 час на 190 градуса. Сервира се студен.