Руски кекс с касис и ябълки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
229
27
220
24/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо796
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура, разбива се и се добавя захарта. Сместа се разбива до кремообразно състояние. Добавят се две цели яйца и два жълтъка един по един при непрестанно бъркане.

Добавя се брашното и се разбърква с вилица.

Касисът се измива, подсушава се в гевгир и се оставя да се отцеди върху салфетки. След това се добавя в тестото, като се разбърква много внимателно.

Във форма за кекс се излива тестото и се заглажда отгоре. Оставя се в хладилника за 2 часа.

Ябълките се обелват, разрязват се на половинки, сърцевината се маха и всяка половинка се реже на две. Четвъртинките ябълки се пускат в тестото и кексът се пече 1 час на 190 градуса. Сервира се студен.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар