Начин на приготвяне
Месото се смила, поръсва се със сол. Маслото се реже на кубчета. Кората на филиите се маха и хлябът се залива със сметаната. След като хлябът добре се накисне в сметаната, се слага в гевгир, но не си изстисква. Добавя се към месото и се разбърква добре.
В каймата се добавя по малко от маслото и след като сместа стане еднородна, се оставя в хладилника за 20 минути. Яйцата за плънката се сваряват и се нарязват на ситно. Копърът се реже на ситно и се добавя към яйцата.
Приготвя се панировка, като яйцето се разбива и се смесва с олиото, прясното мляко и солта. В отделни чинии се слагат брашното и галетата.
С мокри ръце каймата се разделя на малки парченца и от всяко се прави плоско кръгче с дебелина около 1 сантиметър. В центъра се слага от плънката и краищата на кръгчето се слепват.
Оформят се като крокети, слагат се в съд и се оставят във фризера за 45 минути. След това се вадят от фризера, овалват се в брашно, пускат се в яйчената смес и след това се овалват в галета. Пържат се до златисто от всички страни в загрятото олио.