Картофен омлет

EfrosiaEfrosia
Джедай
9615k1016k
02/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
"Някои биха го нарекли фритата, но както и да му викате, да знаете, че е много вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват, но не напълно. Отцеждат се и се настъргват, смесват се с яйцата, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер. Сместа се пържи на части в сгорещеното масло, като се разстила подобно на палачинка.

Когато се запече се обръща от другата страна и докато се запече и там се поръсва с настърганите сирене и кашкавал.

Тиганът се похлупва за кратко, след което омлетът се изважда и поднася сгънат с гарнитура от магданозени нарязани домати.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: