Картофен омлет

02/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Някои биха го нарекли фритата, но както и да му викате, да знаете, че е много вкусно "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 716
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват, но не напълно. Отцеждат се и се настъргват, смесват се с яйцата, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер. Сместа се пържи на части в сгорещеното масло, като се разстила подобно на палачинка.

Когато се запече се обръща от другата страна и докато се запече и там се поръсва с настърганите сирене и кашкавал.

Тиганът се похлупва за кратко, след което омлетът се изважда и поднася сгънат с гарнитура от магданозени нарязани домати.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар