Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с масло и див лук

Пъстърва с масло и див лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пъстърва с масло и див лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • масло - 25 г + още за намазване
  • сметана - 75 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • див лук - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете фолио върху тава за печене и го намажете с малко разтопено масло.

Отцедете добре измитата пъстърва и я наредете върху фолиото. Всяка риба намажете с масло и овкусете със сол и черен пипер. По желание сложете резени лимони в корема на пъстървите.

Запечете ги в умерено загрята фурна за 10-15 минути. Сипете сметаната с дафиновия лист в малка тенджерка и загрейте почти до кипване.

Махнете дафиновия лист и добавете дивия лук и 25 г масло, овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте с печената риба и варени картофи.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: