Касата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Касата1 / 2
15/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Великолепно е, само това ще кажем, вкусът ще оцените и сами"

Необходими Продукти

  • рикота - 500 г
  • пудра захар - 75 г
  • ванилия - 1/2 ч.л. есенция
  • портокали - сок и кора от 1 бр.
  • шоколад - 50 г
  • плодове - захаросани (ананас, череши и др.)
  • кафе - 250 сварено
  • ром - 120 мл
  • бишкоти - 24 бр. савоярди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете кръгла форма. Смесете пудрата захар с ванилията и портокаловата кора и сок.

Прибавете към рикотата, разбийте и добавете шоколада. Нарежете плодовете и също ги прибавете. Смесете рома и кафето.

Наредете бишкоти на дъното форма, като преди това ги топвате в кафето. Сложете бишкоти и по стените. Отгоре сипете сместа с рикотата, подравнете.

Завършете с бишкоти. Сложете отгоре фолио и затиснете с плик, в който сте сипали боб или захар. Охладете за една нощ.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: