Начин на приготвяне
Лимонът се измива добре и кората се настъргва. Лимонът се разрязва на две и от едната половина се изстисква сокът. Ягодите се измиват, почистват се от дръжките и една пета от плодовете се режат на тънки резени.
Останалите ягоди се пасират заедно със захарта. Добавя се ябълковият сок и сместа се пасира отново. Добавя се лимоновия сок и се разбърква. Добавят се нарязаните ягоди и супата се оставя в хладилника за 30 минути.
Белтъците се разбиват със солта и кафявата захар. В тенджера се кипва 1 литър вода. Сваля се от котлона. От разбитите белтъци се правят кнедли с помощта на две чаени лъжички и се пускат в горещата вода.
Затваря се с капак, който не трябва да докосва кнедлите, и се оставят за 5 минути. Кнедлите се вадят с решетъчна лъжица. Добавят се в студената супа.
Десертът се сервира, като се разпределя в чинии и се поръсва с лимоновата кора и смлените лешници.