Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Плодова супа»Ягодова супа с лимони и нежни кнедли

Ягодова супа с лимони и нежни кнедли

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Ягодова супа с лимони и нежни кнедли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • лимони - 1 бр.
  • ягоди - 1 кг
  • ябълков сок - 400 мл
  • яйца - 3 бр. белтъци
  • захар - 5 с.л.
  • лешници - 1 шепа смлени
  • сол - 1 щипка
  • кафява захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се измива добре и кората се настъргва. Лимонът се разрязва на две и от едната половина се изстисква сокът. Ягодите се измиват, почистват се от дръжките и една пета от плодовете се режат на тънки резени.

Останалите ягоди се пасират заедно със захарта. Добавя се ябълковият сок и сместа се пасира отново. Добавя се лимоновия сок и се разбърква. Добавят се нарязаните ягоди и супата се оставя в хладилника за 30 минути.

Белтъците се разбиват със солта и кафявата захар. В тенджера се кипва 1 литър вода. Сваля се от котлона. От разбитите белтъци се правят кнедли с помощта на две чаени лъжички и се пускат в горещата вода.

Затваря се с капак, който не трябва да докосва кнедлите, и се оставят за 5 минути. Кнедлите се вадят с решетъчна лъжица. Добавят се в студената супа.

Десертът се сервира, като се разпределя в чинии и се поръсва с лимоновата кора и смлените лешници.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: