Ezine.bg»Рецепти»Риба»Аспержи с месо от раци

Аспержи с месо от раци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Аспержи с месо от раци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ястие, създадено да впечатлява"

Необходими продукти

  • аспержи - 450 г
  • олио - 1 с.л.
  • джинджифил - 4 тънки резена
  • месо от раци - 115 г
  • шерии - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • вода - 3 с.л. студена
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода в тенджера, посолете и бланширате аспержите за 5 минути. Отцедете ги и ги наредете в чиния за сервиране.

Загрейте олиото и задушете джинджифила за една минута, след което го извадете от мазнината.

Добавете в олиото месото от раци, шерито и млякото. Задушете за 2 минути.

Смесете царевичното брашно със студената вода до получаване на паста.

Сипете в тигана и разбърквайте до получаване на гладка смес. Окусете със сол и черен пипер и залейте аспержите.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: