Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Гъста супа с месо от раци

Гъста супа с месо от раци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Гъста супа с месо от раци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • месо от раци - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • вода - 1.5 л
  • масло - 45 г
  • брашно - 45 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бяло вино - 150 мл сухо
  • бахар - 1/4 ч.л.
  • ориз - 30 г
  • ракия - 3 - 4 с.л.
  • сметана - 6 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото. Залейте нарязаните лук, моркови, целина и подправките с водата, кипнете и ги варете на бавен огън.

Отцедете и отделете 1 литър от бульона. Разтопете маслото, добавете брашното и го запържете за 1-2 минути. Прибавете бульона и кипнете.

Добавете лимоновия сок, виното, бахара и ориза, варете 10 минути.

Добавете месото от раци и продължете да варите 10-15 минути. Прибавете ракияta, а накрая и сметаната и магданоза. Сервирайте веднага.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: