Начин на приготвяне
За да направите кюфтенцата, накиснете хляба в млякото, изстискайте го и го смесете с каймата, яйцето, лука и магданоза. Овкусете със сол и оформете малки кюфтенца.
Оставете ги в хладилник за 20 минути. Междувременно загрейте половината зехтин, добавете чесъна и го задушете за 1 минути.
Добавете доматите, чушките, ригана и захарта, кипнете сместа. Намалете огъня, овкусете със сол и черен пипер, покрийте и задушете за 10 минути. Загрейте оставащия зехтин и запържете кюфтенцата.
Прибавете ги към соса, сипете 1 чаша вода и задушавайте за още 20 минути. Когато сосът е почти готов, сварете пастата, отцедете я и я смесете с кюфтенцата. Поднесете веднага.