Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фетучини със свински кюфтенца

Фетучини със свински кюфтенца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Фетучини със свински кюфтенца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • фетучини - 400 г
  • хляб - 1 филийка без кората
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • свинско месо - 300 г смляно
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидка
  • домати - 800 г
  • чушки - 100 г от буркан
  • риган - 1 с.л. сушен
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите кюфтенцата, накиснете хляба в млякото, изстискайте го и го смесете с каймата, яйцето, лука и магданоза. Овкусете със сол и оформете малки кюфтенца.

Оставете ги в хладилник за 20 минути. Междувременно загрейте половината зехтин, добавете чесъна и го задушете за 1 минути.

Добавете доматите, чушките, ригана и захарта, кипнете сместа. Намалете огъня, овкусете със сол и черен пипер, покрийте и задушете за 10 минути. Загрейте оставащия зехтин и запържете кюфтенцата.

Прибавете ги към соса, сипете 1 чаша вода и задушавайте за още 20 минути. Когато сосът е почти готов, сварете пастата, отцедете я и я смесете с кюфтенцата. Поднесете веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: