Ezine.bg»Рецепти»Салати»Топла салата с равиоли и червено цвекло

Топла салата с равиоли и червено цвекло

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Топла салата с равиоли и червено цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 4 с.л.
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • равиоли - 500 г
  • червено цвекло - 380 г сварено
  • каперси - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • магданоз
  • босилек
  • пекорино
  • рукола
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. от зехтина, добавете лука и чесъна и ги задушете на бавен огън.

Междувременно сварете равиолите в подсолена вода. Отцедете и смесете с оставащия зехтин.

Добавете свареното цвекло, каперсите и оцета към лука и загрейте.

Смесете с равиолите и оставете да се охлади. Сервирайте с рукола, босилек и магданоз, поръсете с пекориното.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: