Рибни такос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Рибни такос
19/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-7 бр.
"Няма да ви обещаваме, че е лесно да приготвяне, нито бързо, но ви уверяваме, че си струват стократно усилията"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г царевично
  • пшенично брашно - 200 г
  • вода - 170 - 200 мл
  • мазнина - 3 - 4 с.л. пречистено масло
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • риба - 250 г рибно филе
  • бекон - 100 г
  • червени чушки - 1 брой
  • чушки - 1 зелена + 1 жълта
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • кашкавал - за поръсване
  • олио - за пържене
  • домати - 2 броя, за гарнитурата
  • авокадо - 1 брой
  • люти чушки - 1 - 2
  • лук - 1/2 глава
  • кориандър - 6 - 7 стръка пресен
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
  • лайм - сок от зелен лимон на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно, солта, пречистеното масло, олиото и водата (колкото поеме) и ги омесете с помощта на блендер. Оформете топчета от полученото тесто. Те се поставят между два листа фолио и се натискат с дъното на тенджера, за да се получат тортилите.

Почистете доматите от вътрешната мека част и ги нарежете. Смесете ги с накълцания лук в купа, като лукът предварително се отцежда от сока. Добавете и нарязаните на ситно люти чушки. Овкусява се със сол, сок от зелен лимон и нарязани пресен кориандър и магданоз. Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубчета авокадо.

Нарязаният бекон се задушава в тиган заедно с трите чушки. Овкусете рибата със сол и черен пипер и я запържете, но не докрай. С тази смес разпределете върху питките по средата, загънете ги с помощта на фолиото и ги изпържете до готовност.

Сервирайте рибните такос с гарнитурата и малко поръсен кашкавал.

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка: