Ezine.bg»Рецепти»Салати»Литовска салата с телешко месо и орехи

Литовска салата с телешко месо и орехи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Литовска салата с телешко месо и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • копър - 3 с.л. нарязан
  • орехи - 1 ч.ч.
  • майонеза - 250 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се счукват на дребно. Месото се сварява до омекване, оставя се да се охлади и се нарязва на резенчета. Яйцата се нарязват на кубчета.

Майонезата се смесва със солта и червения пипер. Лукът се нарязва на тънки шайби. В купа се слага малко месо, отгоре се слага част от майонезата, покрива се с яйцата, отгоре се слага лукът и се покрива с майонеза.

Отгоре се слага пак от месото и се покрива с майонезата. Следва пласт от половината орехи и се покрива отгоре с месо и майонеза, а най-отгоре се поръсва с останалите орехови ядки.

Оставя се да се охлади 1 час в хладилника и се сервира.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: