Начин на приготвяне
Разтворете маята в загрятите в тенджера на котлона вода и прясно мляко заедно със захарта.
Сместа се оставя на топло за 10 минути.
Добавя се разтопеният маргарин и 2/3 от брашната.
Омесва се тесто, като постепенно се прибавя и останалото брашно.
Месенето на тестото трябва да трае около 10 минути.
Покрива се с кърпа и се оставя за час и половина да втаса или докато увеличи обема си.
Втасалото тесто се разделя на 20 части. Оформят се малки питки и се нареждат в тава за печене.
Покриват се и се оставят за 30 минути.
Фурната се загрява на 225 °C. Пухкавите хлебчета се намазват с готварска сметана или с разбит жълтък с вода.
Пекат се норвежки питки 15 минути или докато придобият златист цвят.