Ябълков пудинг с орехи

MarianaMariana
Джедай
198
97
101
24/06/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 332
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • хляб - 250 г бял
  • ябълки - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сироп - 1/2 ч.ч. от сладко
  • орехи - 50 г
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете орехите на ситно, добавете към тях захарта, както и около 1/2 ч.ч. вода.

Нарежете хляба на тънки парченца и го накиснете с водата и орехите.

Междувременно почистете ябълките и ги нарежете на тънки филийки. Покрийте решетката на пароварката с фолио и отгоре намажете с малко масло.

Посипете леко със захар и редете слой хляб с орехи, слой ябълки. Редувайте до изчерпване на продуктите, като завършите с хляб.

Намажете със сиропа от сладко. Гответе около 15 минути, залейте с останалия сироп от сладко и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар