ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи с копър и чесън

Картофи с копър и чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Картофи с копър и чесън
Снимка: Анабел
1 / 10
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Вкусни и леки класически картофки с копър и чесън, подходящи за тези, които са на пост и за тези, които не са"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг малки пресни картофчета
  • масло - 100 г
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 6 скилидки, наситнен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги изсипете в голяма йенска тава. Залейте отгоре поразтопеното масло. Долейте малко вода, посолете и ги сложете да се задушават с капак.

След около 20 минути разбъркайте картофите или просто раздрусайте похлупената тава и оставете отново да се пекат.

Готовите картофи се изваждат и се слагат да се запържат в голям тиган, в който е разтопено масло. Добавят се наситнените чесън и копър, разбърква се и се сваля от котлона.

Рейтинг

5 12
4 4
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка: