ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи с копър и чесън

Картофи с копър и чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Картофи с копър и чесън1 / 11
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни и леки класически картофки с копър и чесън, подходящи за тези, които са на пост и за тези, които не са"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг малки пресни картофчета
  • масло - 100 г
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 6 скилидки, наситнен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги изсипете в голяма йенска тава. Залейте отгоре поразтопеното масло. Долейте малко вода, посолете и ги сложете да се задушават с капак.

След около 20 минути разбъркайте картофите или просто раздрусайте похлупената тава и оставете отново да се пекат.

Готовите картофи се изваждат и се слагат да се запържат в голям тиган, в който е разтопено масло. Добавят се наситнените чесън и копър, разбърква се и се сваля от котлона.

Рейтинг

4.2
512
44
34
20
11
Дай твоята оценка: