Салата със скариди и ориз

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714120
11/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • скариди - 350 г големи
  • кайенски пипер
  • ориз - 1 с.л. дългозърнест
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • краставици - 1/2 бр.
  • див лук - 1 малка връзка
  • мента - листа
  • За дресинга
  • оризов оцет - 50 мл
  • люти чушки - 1 бр.
  • лимонова трева - 1 - 2 стръка
  • лайм - сок от 1 бр.
  • рибен сос - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте заедно всички продукти за дресинга. Почистените скариди се поръсват със сол и кайенски пипер. Загрейте уока и добавете ориза, запечете го набъро. Сипете го в купа и оставете да се охлади.

Загрейте отново уока, сипете олио и изпържете скаридите за 2 минути. прехвърлете ги в чиния и ги поръсете с черен пипер. Нарязаната краставица се смесва с дивия лук и ментата.

Махнете лимоновата трева от дресинга и го изсипете върху салата, като запазите 2 с.л. Сложете отгоре скаридите и поръсете с оставащия дресинг. Накрая добавете ориза и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар