Карибска торта с ананас

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
261
27
221
23/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 919
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Галетата се смесва с 2 супени лъжици захар, добавя се омекналото масло и сместа се слага в ринг за торта, като се притиска към дъното.

Ананасът се отцежда и половината се нарязва на ситно. От изварата, 3/4 ч.ч. захар, ванилията и сока от ананасовата консерва се приготвя крем. Накрая се добавят нарязаните парченца ананас. Сметаната се разбива.

Желатинът се накисва в 100 милилитра преварена студена вода и щом набъбне, се разтваря на водна баня. Желатинът и сметаната се добавят към сместа с изварата.

Тази смес се слага върху блата, заглажда се и се оставя за 3 часа в хладилника. Тортата се намазва с конфитюр, поръсва се с орехи и се украсява с останалите парченца ананас.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Приготвяй си тази рецепта с:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар