Карибска торта с ананас

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Карибска торта с ананас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • ананас - 800 г от консерва
  • орехи - 4 с.л. смлени
  • желатин - 16 г
  • сметана - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 150 г
  • извара - 500 г
  • конфитюр - 1 с.л. ананасов
  • галета - 1 и 1 /2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Галетата се смесва с 2 супени лъжици захар, добавя се омекналото масло и сместа се слага в ринг за торта, като се притиска към дъното.

Ананасът се отцежда и половината се нарязва на ситно. От изварата, 3/4 ч.ч. захар, ванилията и сока от ананасовата консерва се приготвя крем. Накрая се добавят нарязаните парченца ананас. Сметаната се разбива.

Желатинът се накисва в 100 милилитра преварена студена вода и щом набъбне, се разтваря на водна баня. Желатинът и сметаната се добавят към сместа с изварата.

Тази смес се слага върху блата, заглажда се и се оставя за 3 часа в хладилника. Тортата се намазва с конфитюр, поръсва се с орехи и се украсява с останалите парченца ананас.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: