Начин на приготвяне
Галетата се смесва с 2 супени лъжици захар, добавя се омекналото масло и сместа се слага в ринг за торта, като се притиска към дъното.
Ананасът се отцежда и половината се нарязва на ситно. От изварата, 3/4 ч.ч. захар, ванилията и сока от ананасовата консерва се приготвя крем. Накрая се добавят нарязаните парченца ананас. Сметаната се разбива.
Желатинът се накисва в 100 милилитра преварена студена вода и щом набъбне, се разтваря на водна баня. Желатинът и сметаната се добавят към сместа с изварата.
Тази смес се слага върху блата, заглажда се и се оставя за 3 часа в хладилника. Тортата се намазва с конфитюр, поръсва се с орехи и се украсява с останалите парченца ананас.