ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със свински крака

Яхния със свински крака

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Яхния със свински крака
22/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3
"Не знаете на каква вкусотия сте попаднали, докато не опитате тази невероятна яхния от свински крака"

Необходими Продукти

  • свински крака - 2 - 3 бр
  • мазнина - 4 с.л. свинска
  • лук - 2 глави кромид
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червено вино - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 кг дребни лукчета
  • моркови - 2 броя
  • дафинов лист - 1 брой
  • чесън - 2 - 3 глави
  • черен пипер - на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крака се разцепват по дължина и се задушават в 2 лъжици мас. Изваждат се и в същата мазнина се задушават лукът, нарязан на ситно, след което се поръсва с брашното и леко се запържва.

Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре, разтворено в малко вода, и виното. Слагат се краката и се долива вода, докато ги покрие.

Ястието се посолява и се оставя да ври на умерен огън. Лукчетата се задушават в останалата мас, заедно с нарязаните на колелца моркови, след което се прибавят към краката.

Добавя се дафиновият лист, черният пипер и чесънът на цели скилидки. Задушава се на тих огън около два часа. По желание ястието може да се запече на фурна.

Рейтинг

4.3
55
43
30
21
10
Дай твоята оценка: