ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със свински крака

Яхния със свински крака

EfrosiaEfrosia
Джедай
942
4k
10
15k
Яхния със свински крака
22/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
"Не знаете на каква вкусотия сте попаднали, докато не опитате тази невероятна яхния от свински крака"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крака се разцепват по дължина и се задушават в 2 лъжици мас. Изваждат се и в същата мазнина се задушават лукът, нарязан на ситно, след което се поръсва с брашното и леко се запържва.

Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре, разтворено в малко вода, и виното. Слагат се краката и се долива вода, докато ги покрие.

Ястието се посолява и се оставя да ври на умерен огън. Лукчетата се задушават в останалата мас, заедно с нарязаните на колелца моркови, след което се прибавят към краката.

Добавя се дафиновият лист, черният пипер и чесънът на цели скилидки. Задушава се на тих огън около два часа. По желание ястието може да се запече на фурна.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: