Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Руска пасха с твърдо сварени яйца

Руска пасха с твърдо сварени яйца

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руска пасха с твърдо сварени яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • яйца - 12 бр. твърдо сварени
  • извара - 400 г
  • захар - 400 г
  • масло - 400 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се претриват през сито и се намачкват. Смесват се с изварата, захарта, ванилията и омекналото масло.

Сместа се слага в марля, която е опъната над гевгир. Оставя се в хладилника за 12 часа и се обръща върху чиния.

Пасхата се яде, като се маже върху парче козунак.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: