Студена гръцка ябълкова супа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
285
27
241
07/04/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на кубчета. Ябълките се обелват и се режат на кубчета. В голяма тенджера с дебело дъно се загрява зехтинът и се запържва лукът на бавен огън, като се разбърква, за да не си промени цвета. Пържи се 10 минути.

Добавят се ябълките, кърито и солта и сместа се загрява, докато ябълките не станат меки - около 10 минути. добавя се топлият бульон и сместа се кипва. Вари се на бавен огън 40 минути. Сваля се от котлона и се охлажда за 30 минути.

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. В супата се добавя половината кора и сок и супата се пасира. Оставя се в хладилника за 2 часа.

Ментата се реже на ситно и се смесва с останалия сок, кората на лимона и сметаната. Супата се сервира, като във всяка чиния се слага от ментовата сметана.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.80 лв.
4.47 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар